Jongeren en Jongvolwassenen

Veel jongeren worstelen zich door het leven met onzekerheden over het uiterlijk, presteren, groepsdruk: ‘hoor ik er wel bij?’, de vraag ‘wie ben ik?’ of ‘wie wil ik zijn?’. Is dit herkenbaar? Dat kan kloppen:

Je bent zeker niet de enige!

Het leven verandert flink zodra je de veilige basisschool verlaat en naar het middelbaar onderwijs overstapt. Er breekt een tijd aan van nieuwe contacten, meer zelfstandigheid, lichamelijke- en geestelijke ontwikkeling, maar ook experimenteren, groepsdruk, keuzes maken, het niet meer weten…. Met een klein duwtje in de rug heb je over het algemeen snel meer overzicht over de weg die je bewandelt of wilt bewandelen. De weg richting volwassenheid zit vol twijfels, vragen en onzekerheden. Bij mij kun je terecht met deze en alle overige onderwerpen en vragen die je op de weg tegenkomt. 

Ik geef je dat opstapje zodat je in je eigen tempo ontdekt wat er nodig is om je weg te kunnen vervolgen.

Dat kan zijn door te luisteren naar de verhalen over je ouders, vriend(inn)en, school of een situatie waar je momenteel tegenaan loopt. Ik kan je uitleggen hoe je hersenen werken tijdens de pubertijd en hoe dit in deze levensfase zo van invloed is op je gevoelens.

Door hier samen bij stil te staan ontdekken we manieren om weer een fijner gevoel over jezelf en je omgeving te krijgen.  Het kan zo zijn dat ik je ouders of andere mensen uit je omgeving uitnodig en met hen een sessie aan de slag ga. Alles wat door jou besproken wordt, blijft uiteraard tussen ons. Het is alleen zo dat jouw omgeving veranderingen voor jou in gang kan zetten.


Er is ook de mogelijkheid om de gesprekken op school te voeren, neem contact op als je hier meer over wilt weten.

Waar kan ik je bijvoorbeeld bij helpen?

Faalangst en andere (sociale) onzekerheden
De zoektocht naar jezelf
Weer kunnen slapen
“NEE!” leren zeggen en keuzes leren maken
Hoe zit het met mijn seksuele geaardheid? Hoe ga ik hiermee om?
Leren ontspannen
Verdrietige gebeurtenissen of ervaringen
Plannen en gemotiveerd blijven
Sociaal isolement, eenzaam voelen
Weerbaarheid vergroten
Overige zaken waar je tegenaan loopt.

Nieuwsgierig geworden?

Scroll naar boven