Ouders & verzorgers

It takes a village to raise a child

…… Bekende uitspraak? Misschien iets om over na te denken? 

Maar wat nou als die village er niet voor je kan zijn? Of gewoonweg een hele kleine village? Dat je je eigenlijk heel alleen voelt? Omdat sociale contacten onderhouden moeilijk is geweest door ziekte, zorgen of andere omstandigheden?

Soms is het gezinsleven niet zo harmonieus. Is er veel onrust, misschien veel ruzie en boze blikken. Is de gezelligheid ver te zoeken. Maak je je zorgen om een fijne, gezonde en succesvolle ontwikkeling van je kind(eren). Heb je een onbestemd gevoel na een interactie met je kind. Soms is die interactie er helemaal niet, leven jullie als het ware naast elkaar in plaats van met elkaar. Te veel zorgen en stress kan een te hoge ouderbelasting betekenen, dit zorgt voor nog meer stress met alle gevolgen van dien.

Een luisterend oor, eventueel inclusief tips en adviezen, kan al voldoende zijn om rust en balans te vinden. Wanneer er wat meer therapeutische ondersteuning nodig is, komt dat tijdens de gesprekken vanzelf naar voren en pakken we dat op. Individueel en/of gezamenlijk met het hele gezin. Een gezin is een systeem, om je kind of puber te ondersteunen kijken we samen naar dit geheel en de rest van de omgeving en omstandigheden.

Waar kan ik je bijvoorbeeld bij helpen?

Alledaagse opvoedvragen en -problemen
Grenzen duidelijk maken binnen het gezin
Hoe om te gaan met scheiding of verlies
Onzekerheid over de ontwikkeling van de kinderen
Meer rust in huis
Wat hebben pubers nodig? (jou!)
Combinatie werk – gezin
En verder wat er op je / jullie pad komt….

Voor scholen

Omgaan met een laag zelfbeeld, kinderen die bijna over het hoofd worden gezien omdat ze zich zo klein mogelijk maken, kinderen met faalangst en andere angsten en onzekerheden, kinderen met verdriet over bijvoorbeeld een scheiding of ander verlies….. Onrust in de klas, immers ook dat is een systeem.
Of je bent op zoek naar een neutrale gesprekspartner tijdens een ouder-gesprek, iemand die oordeelloos luistert naar beide partijen en vanuit deze positie bemiddelt en advies geeft.
Er zijn vele momenten te bedenken waar je als leerkracht in het basis- en middelbaar onderwijs wel wat ondersteuning voor jezelf of je leerling kunt gebruiken. Ook voor psycho-educatie over zaken als hechting, trauma, emotieregulatie en het belang van een veilige plek.

Zowel begeleiding van leerkrachten als scholieren op locatie, neem contact op als je meer wilt weten.

Ook voor andere plekken waar kinderen en jongeren samenkomen, bijvoorbeeld een sportvereniging of buurthuis voor een uitleg over diversiteit, sexualiteit of pestgedrag.

Scroll naar boven