Wat gaan we doen?

Soms is een luisterend oor zonder oordeel al voldoende, een andere keer is het luisteren een onderdeel van een traject waarin we samenwerken om te zien wat er is. Hieraan gaan we betekenis en vooral erkenning geven, er woorden voor vinden. Zodat jij antwoorden kunt vinden op jouw vragen.

Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken, zoals systemisch kijken en werken, delenwerk (voice dialogue methode), Acceptatie en Commitment Therapie (ACT), EMDR en cognitieve gedragstherapie.

Iedereen is uniek. Iedere situatie is uniek. Ieder traject is uniek.

Dat wil niet zeggen dat het onduidelijk is welke weg we bewandelen:

We starten

met een kennismaking, dan merken we al snel of er een klik is. Deze kennismaking neemt ongeveer 30 tot 45 minuten in beslag en is vrijblijvend en kosteloos.

In een veilige omgeving

starten onze sessies. Waarin we aan de slag gaan met de uitdagingen van jou, als jongere, kind, ouder of andere begeleider. Of met het hele gezin of andere groep. We rekken het aantal sessies niet eindeloos uit, door het resultaatgerichte werken ontstaan er niet meer sessies dan nodig. Deze veilige omgeving kan in mijn praktijk zijn, op school of andere locatie, maar we kunnen ook een wandeling maken. Waar jij je prettig bij voelt.

Tijdens onze sessies

maak ik gebruik van een diversiteit aan passende interventies en oefeningen. Deze zorgen ervoor dat je steeds meer inzicht krijgt in je vaardigheden, talenten, eigen gedrag en de sterkte van het samen doen of het leren accepteren van…. Soms blijkt een reactie op een gebeurtenis je al die tijd in de weg gezeten te hebben en gaan we hiermee aan het werk. Dit kun je weer inzetten om bij jouw doel te komen. Geen enkele sessie is hetzelfde en er ontstaan iedere keer weer creatieve en spontane momenten, Het verloop van de sessie hangt af van wat er bij jou leeft of speelt.

Aan het eind van iedere sessie blikken we even kort terug en overleggen we over eventuele terugkoppeling aan de omgeving. Soms krijg je wat huiswerk mee, dit doe ik altijd in overleg.

EMDR

EMDR is een tool om het gevolg van gebeurtenissen die nog altijd invloed hebben op het dagelijks leven te verminderen. Ook bij angsten en heimwee kan het voor verlichting zorgen. Na één of meerdere behandelingen ervaar je minder angst, verdriet, schuld of schaamte. Hierdoor zal de herinnering minder zwaar aanvoelen en niet meer belemmerend zijn.

Aan het eind

van ons traject hebben we samen een eindgesprek, soms nodigen we hier een ouder of verzorger bij uit. Maar ook dit is weer helemaal aan jou. Dit gesprek is als je met vertrouwen in je eigen kunnen en weten mijn praktijk uitstapt. We kijken terug op het traject en kijken vooruit hoe je dit gevoel vast kunt houden en het geleerde in de praktijk kun brengen.

Uiteraard ben je altijd welkom voor een terugkom-sessie, eenmalig of op onderhoudsbasis.

Scroll naar boven