Over Thalia

Er zijn zoveel onbegrepen lichamelijke – en psychische klachten die ongezien kunnen ontstaan in de kindertijd. Door kleine en grote gebeurtenissen die op het eerste gezicht geen invloed lijken te hebben.

Er is zoveel meer te leren over de connectie tussen lichaam en hoofd en hoe het lichaam alles kan herinneren wat je meemaakt. Denk aan een geur of een liedje wat een mooie herinnering naar boven brengt. Misschien zorgt het voor een kriebel in je buik of een blij gevoel. Zo werkt het ook met minder leuke herinneringen. 

Mijn naam is Thalia en ik wil meer licht en lucht brengen in het vaak hectische bestaan van kinderen, pubers en ouders.

Mijn Missie

Hoe zou de wereld eruit zien wanneer we kinderen laten opgroeien zonder alle extra bagage die zij onbedoeld van de ouders hebben meegekregen? Of wanneer ouders in hun kracht staan & zonder moeite verantwoording nemen voor hun belangrijke taak als begeleiders? In mijn beleving hebben deze kinderen en pubers meer aandacht, tijd en vooral ruimte om het leven te leiden wat ze zelf willen. En weten ze ook wat ze willen en wie ze willen zijn. Mijn droom is dat alle kinderen, jongeren maar ook de ouders tijd, ruimte & aandacht kado krijgen om in hun kracht te staan en zo verantwoording te nemen voor de keuzes die zij maken.

"Het mooiste geschenk aan je kind is (blijven) werken aan jezelf"

Thuis

Tot een poosje terug had ik heel vaak de gedachte: “Ik wil naar huis.” wanneer er iets pijnlijks, gênants of spannends gebeurde. Deze gedachte is zolang ik mij kan herinneren een onderdeel van mij geweest. Dit ging gepaard met een soort gevoel van heimwee.

“Huis” betekende hier niet het huis waar ik in woonde, maar de plek en ruimte die ik mag innemen, weet ik nu. Tegenwoordig probeer ik deze gedachte wel eens uit te dagen door haar op te roepen, maar dat lukt niet meer.
Ik heb deze gedachte niet meer nodig. Ik ben thuis. Overal. Dit ben ik en dit wil ik zijn. 

Dit gevoel van “stevig op mijn plek staan” gun ik iedereen zo vroeg mogelijk in zijn of haar leven. Deze plek is zo belangrijk, dit is jouw ‘zijn‘, dit is wie jij bent. Neem de ruimte die bij jou past en die je nodig hebt.

Verbinding

Ik heb ergens altijd geweten dat ik “iets” wilde doen met in verbinding zijn. Ik ben een verbinder en een creatieve denker, buiten de paadjes en hokjes ben ik op mijn best. Ook voelde ik mij altijd aangetrokken tot werken met en voor kinderen, jeugd en de communicatie met en over deze doelgroepen. Naast ervaringsdeskundige op het gebied van pesten, de gevolgen hiervan zowel psychisch als lichamelijk en het falen van de communicatie tussen school & ouders, heb ik een afgeronde geaccrediteerde opleiding “Jongerencoach en -counselor” en ben ik Integratief Psychosociaaltherapeut i.o. voor Kind, Jongere en Gezin.

Begrip

Het valt mij op dat kinderen en jongeren vaak niet begrepen worden, omdat ze gedrag laten zien wat buiten de “normen” valt, gedrag wat aandacht nodig heeft. Of dat zij specifieke angsten hebben, op het eerste gezicht zonder reden. In het drukke bestaan worden deze kinderen liefdevol, maar snel in een hokje geplaatst. Zodat er weer over gegaan kan worden tot de orde van de dag. Met of zonder medicatie. Door in te laten zien waarom dit specifieke gedrag door kinderen wordt ingezet, hoop ik een basis te leggen voor ontspanning, verbinding en zelfvertrouwen in alle situaties.

Voorbeeldgedrag & Systeem

Wist je dat zien doet? Ik ben gek op observeren van gedrag en hoe een ander dit kopieert. Met behulp van communicatie, begrip, de juiste reacties en vooral voorbeeldgedrag ontstaat er een ongecompliceerde interactie tussen kinderen, jongeren en hun omgeving. Dit kan zijn in de vriendengroep, binnen het gezin, op school, eigenlijk overal. Daarnaast ondersteun ik ouders, verzorgers, leerkrachten, sporttrainers en andere opvoeders bij het ontdekken wat er nodig is voor meer ontspanning en rust.

Opleidingen & Bijscholingen

2021 – Jongerencoach en -counselor, SKJ en SNRO geaccrediteerd – BGL
2021- Training Werken met meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling – BGL / Anderz.nu
2022 – Medische-Psychosociale Basiskennis, SNRO geaccrediteerd – BGL
2022 – Opleiding Kinder-, Jongeren- en Gezinstherapie, SNRO geaccrediteerd – BGL (alle certificaten behaald, in afrondende fase)
2023 – Zeker in Balans Faalangstreductietrainer, SKJ geaccrediteerd – KinderProf
2023 – Bijscholing Individuele Opvoedopstellingen, SKJ geaccrediteerd – Praktijk voor kwaliteitsopvoeding

Scroll naar boven